Trädfällning i Haninge

Behöver du hjälp med trädfällning i Haninge?

Vi kan hjälpa dig med trädfällning i Haninge. På den här sidan kan du läsa lite viktig information som är bra att känna till innan du tar ner ett träd.

Först och främst bör du tänka noga innan du fäller ett träd på din tomt. Träd ger skydd från väder och vind och skugga från den starka sommarsolen. Det tar många år för ett träd att etablera sig och de är svåra att ersätta. Träd ger också en känsla av välbefinnande för de som bor i deras närhet. Naturligtvis kan träd också utgöra en risk istället för en fördel, och det är där vi kan hjälpa till att fatta viktiga beslut.

Det finns vanligtvis fler alternativ än att helt fälla ett träd. Ett exempel på det är kronreduktion, en metod där man minskar storleken på trädkronan. Genom att ta bort eller beskära vissa grenar kan man reducera risken för farliga fallande grenar samtidigt som man ökar mängden sol som når marken. Detta kan bidra till att skapa en balanserad och harmonisk miljö för dig och din omgivning.

Skyddade träd i Haninge

Ofta krävs inte tillstånd för att fälla träd så länge man har tillstånd från markägaren. I områden med detaljplan kan det stå att du inte får fälla träd utan tillstånd även om du är markägare. Om du är osäker bör du kolla med kommunen.

Vissa träd klassas som särskilt skyddsvärda träd och kan exempelvis vara träd av en viss storlek eller som befinner sig i speciella områden kan ha skyddad status, vilket innebär att du kan behöva ansöka om tillstånd från kommunen eller Länsstyrelsen innan åtgärder utförs.

När beslutet om trädfällning är taget

Vi kan hjälpa dig med alla träd från små och enkla till de svåraste träden som kan tyckas omöjliga. Vi hittar alltid lösningen för att ta bort trädet på säkrast möjliga sätt.

Sektionsfällning av ett träd mellan byggnader

Hej och välkommen till ditt lokala trädvårdsproffs. Även om du bara har en fråga angående dina träd, ring eller kontakta oss via formuläret nedan så svarar vi så fort vi har möjlighet.

Trädvård i Haninge
skyddad ek i Vendelsö

Trädfällning i Haninge – så går det till

Att fälla ett träd från marken är oftast det lättaste och billigaste alternativet, men inte alltid möjligt.

Även om det verkar som ett enkelt träd att fälla själv, om du är osäker så är det bäst att ringa oss för en kostnadsfri konsultation. Låt oss ta hand om det på säkrast möjliga sätt. Förutom många års erfarenhet är vi certifierade och helförsäkrade.

Säkerhet är prioritet

Om du måste ta fram stegarna för att kapa dina träd blir risken mycket större. Det är förmodligen dags att sätta din säkerhet först och boka en kostnadsfri konsultation med din lokala arborist.

Hur vi arbetar

Står trädet trångt till mellan byggnader, elledningar eller annan växtlighet krävs bit-för bitnedtagning eller så kallad sektionsfällning. Det innebär professionell trädklättring med hjälp av klätterutrustning. På så sätt kommer vi åt att fälla trädet uppifrån och ner, gren för gren och utan att utsätta omgivningen för skador. Till vår hjälp har vi då vår skolning och erfarenhet, rätt såg för arbetet och om det skulle behövas rep och vinschar.

Att ta ner ett träd i bitar kan utan rätt kunskap och utrustning vara livsfarligt och fackmän bör Alltid anlitas.

Om du är privatperson har du även rätt till RUT-avdrag när du anlitar oss för trädfällning i Haninge.

Tänk på detta innan du tar ner ett träd

Det finns andra möjligheter att överväga innan ett träd avverkas, exempelvis:

  • Säkerhetsbeskärning – Borttagande av grenar som riskerar att falla ned och gallring i
    kronan. Minskar vindfång och tyngd i trädets krona.
  • Kronstabilisering – System som installeras i trädets krona för stabilitet.
  • Högstubbe – Stammen kapas på 3-4 m höjd.
  • Trädruin – Kraftigt avlastande beskärning som liknar naturliga skador.

Så här säger våra kunder om oss:

Anna JohanssonAnna Johansson
20:34 09 Jun 24
Snabb, bra och proffsig hjälp av Allan och hans kollega, blev väldigt nöjd över deras jobb med våra björkar.
Alexander DackefjordAlexander Dackefjord
10:56 30 May 24
10/10, Allan och Shaun utförde ett fantastiskt bra arbete. Över förväntan i tid och snabb respons och god kommunikation! Tack!
Greta TellströmGreta Tellström
21:55 06 Apr 24
Sörskogens Samfällighetsförening HuddingeVi är så oerhört nöjda med Allan och hans företag. Vi har många tråd i vårt område och Allan ger oss råd hur vi ska tänka i vår trädvårdsplanering, han är snabbt på plats vid akuta händelser, kunnig proffsig. Genom ett tips från en boende i Årsta Havsbad kom vi i kontakt med Din Arborist, och Allan. Kan varmt rekommendera detta företag
Johanna KarlsénJohanna Karlsén
11:54 15 Mar 24
Var hos oss tillsammans med The Tree Fella. Dom tillsammans utgjorde ett superteam. Snabba, noggranna och väldigt kunniga. Rekommenderas starkt!
Daniela SamelandDaniela Sameland
09:21 23 Feb 24
Vi tog in ett par offerter och Din arborist var betydligt billigare än konkurrenten. Punktliga, proffsiga och lätt att kommunicera. Rekommenderas varmt.
Isabel HolmIsabel Holm
18:01 07 Dec 23
Love HydmarkLove Hydmark
18:01 07 Dec 23
Anna GranqvistAnna Granqvist
07:52 13 Oct 23
Snabb, prisvärd och bra service, allt gick smidigt. Är väldigt nöjd, rekommenderas!
paola Eklund Braconipaola Eklund Braconi
10:49 30 Sep 23
Din Arborist är ett fantastiskt team av professionella och pålitliga arborister som kan sitt jobb och hittar alltid lösningar! Alltså den perfekta partner för vår familj som inte har tid att förlora. Allan är en pärla: han gör allt i sin makt för att tillfredställa kunden. Tack Allan: you are the best!! Paola 🌲❤️
RogerRoger
16:48 03 Sep 23
Anlitade firman till att sektionsfälla en björk samt ett större arbete med vår ek som behövde en hel del omvårdnad.Allan var otroligt professionell och tog sig tid att förklara vad han ansåg behövde göras och gjorde det sedan med en otrolig precision så att eken fick den vård den behövde och han lyckades dessutom hålla den estetiskt vacker.Jag har anlitat många arborister genom åren men detta var i en klass för sig själv.
Anne Tuiskunen BäckAnne Tuiskunen Bäck
19:54 29 Aug 23
Vi har anlitat Din Arborist för att ta bort ett trettiotal träd vid vår sommarstuga. Det var en tekniskt svåråtkomlig tomt med många stora, gamla träd som flera andra företag tyckt skulle bli en utmaning att ta ner på ett bra sätt. Vi valde att ge uppdraget till Din Arborist för att vi fick en mycket bra känsla när vi träffade Allan, som var vår kontakt. Vi har enbart de bästa och varmaste rekommendationerna att ge: proffsig, kunnig, trevlig, mycket lätt att ha att göra med, god kommunikation, och pålitlig. På grund av att vi bor 65 mil bort kunde vi inte vara med när arbetet gjordes, men resultatet kunde inte ha blivit bättre. Allan hade stenkoll på hur vi önskade få arbetet utfört och gjorde det precis enligt planen. Vi uppskattar också hans sinne för naturvärde och estetik och att han kunde ge oss värdefulla synpunkter på vilka träd vi skulle välja att behålla.
Bo-Ivan RobertssonBo-Ivan Robertsson
09:06 19 Aug 23
Allan och sitt team är grymt trevliga och professionella! De hade en utmaning med vår omkullvälta björk som låg över taket på gäststugan men de fick bort den stora stammen utan en repa på taket. Och så gjorde de snyggt och rent efter sig. Kommer definitivt anlita detta fantastiska gäng när det blir dags för nästa svep. 6 stjärnor av 5 🙂
P-H EddebornP-H Eddeborn
10:46 15 Jun 22
Mycket trevlig personal, lyssnade & tog in vad som behövde göras. Utförde arbetet mycket smidigt & snabbt. Bortforsling av stammar, ris mm gick snabbt & även detta utfördes mycket proffesionellt. Din Arborist rekommenderas varmt & mycket!
Daniel MDaniel M
07:20 04 May 22
Allan klämde in ett jobb inför en hus-visning med kort varsel. Väldigt uppskattat!
Andra LazarAndra Lazar
09:43 30 Apr 22
Otroligt duktiga och profesionella! Vi anlitade dem för att fälla ett 20-tal träd vilket de gjorde snyggt på en dag, de kapade ner trädstammarna och lämnade dem prydligt i högar och de staplade upp rishögarna så de kunde forslas bort 2 dagar senare. På slutet krattade de och blåste rent så det inte fanns ett sågspån i trädgården. Rekommenderas starkt!
Evelina HägglundEvelina Hägglund
13:19 06 Jan 22
Vi fick snabb och bra hjälp av Allan på Din Arborist när vi äntligen hittade vår katt högt uppe i ett träd. Kan inte annat än att rekommendera honom.
Kajsa YKajsa Y
08:01 19 Dec 21
Allan är proffsig, trevlig och dessutom prisvärd. Vi är jättenöjda med jobbet!
Andreas ThomssonAndreas Thomsson
06:50 14 Jun 21
Fantastiskt utfört jobb med vårt träd som stod läskigt nära grannarnas uppfart. Jobbet utfördes otroligt snabbt och proffsigt. Alan är ett riktigt proffs! Rekommenderas starkt.
Mattias GunnarssonMattias Gunnarsson
20:49 07 Jun 21
Alan är väldigt professionell och jobbar snabbt och med bra precision. Han ärtrevlig, kommer i tid, har en full uppsättning med alla upptänkliga sågar och fällningsredskap. Jag kan varmt rekommendera Alan för komplicerade uppdrag. (Klätterfällningarna som vi fick hjälp med var inga enkla uppdrag och vid jämförelser så var han prisvärd dessutom.)
Christopher EllersonChristopher Ellerson
08:10 06 Jun 21
Vi fick hjälp att ta upp stubbarna efter en övervuxen gammal tuja-häck. Utförandet var snabbt, smidigt och proffsigt. En helt igenom positiv upplevelse! Rekommenderas varmt!
js_loader